Sundhedsstyrelsen m.fl gør nu opmærksom på at præparater indeholdende det vanddrivende stof hydrochlorthiazid er mistænkt for at give en let øget risiko for visse typer af hudkræft. De udtaler bla. ”I Sundhedsstyrelsen anbefaler vi, at borgere som er i behandling med hydrochlorthiazid taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Det kan fx være næste gang, man skal have fornyet recept eller ved næste blodtrykskontrol. Det er vigtigt, at man som borger ikke bare selv stopper med at tage sin medicin, men i stedet taler med sin læge”, siger farmaceut Simon Tarp, Sundhedsstyrelsen.

Vil vil derfor opfordre alle patienter til at tage spørgsmålet op ved den næste årskontrol hos lægen, men samtidigt gøre opmærksom på at det ikke anbefales at stoppe med lægemidlerne.

Hvis man føler behov for at diskutere det inden næste årskontrol, kan man naturligvis bestille en tid til dette.

Bemærk at det IKKE omhandler andre vanddrivende stoffer (Centyl, furix, diural mv)

Information vedr. hydrochlorthiazid