Den seneste tid har medierne beskrevet flere tilfælde af mæslinger i Danmark.

Voksne der ikke har haft mæslinger eller ikke er vaccineret kan gratis blive vaccineret mod mæslinger. Man betragter voksne danskere født før 1974 som immune, da mæslinger dengang var ganske udbredt. De skal derfor ikke vaccineres.

Personer født i perioden 1975-1986 skal være særligt opmærksomme på om de tidligere har haft mæslinger eller er vaccineret, da en del i de årgange ikke er vaccineret mens nogle i de årgange ej heller har haft mæslinger. Det er de personer der anbefales at blive vaccineret. I så fald kan du bestille en tid hos en af vores sygeplejersker til dette. Det er gratis. (Det vil være en god ide at du spørger dine forældre om de kan huske om du er vaccineret med “paraplyvaccinen” eller om du har haft mæslinger.)

Voksne født efter 1986 er med stor sandsynlighed vaccineret, og skal derfor ikke vaccineres igen.

Du kan læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside

Mæslinger…